Делото за депото за битови отпадъци изтеглено през септември
Делото за депото за битови отпадъци изтеглено през септември / dariknews.bg

Съдебното заседание в Административен съд по жалба на жители на село Шереметя срещу изграждането на депо за битови отпадъци е пренасрочено за 15 септември. За това информира кметът на Горна Оряховица и председател на Сдружение „За чисти селища" Йордан Михтиев след заседание на Управителния съвет на сдружението.

Три жалби от жители на Шереметя и Драгижево стопираха процеса за изграждане на регионално депо.  Последните доклади и проучвания определиха с решение на РИОСВ като най подходящо място за изграждането на депото село Шереметя, близо до сега съществуващото депо. Заради трите жалби се бави проект, който засяга всички 190 000 жители на шест общини, коментира Йордан Михтиев.

В Сдружение "За чисти селища" членуват общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Златарица и Стражица. На последната среща на Управителния съвет  бе разгледана информация за развитието на инвестиционния проект за изграждането на депото. Обсъден бе и бюджетът на предстоящите дейности и източниците за финансирането им.