/ iStock/Getty Images
От днес цената на хартиения билет за пътуване с общинския градски транспорт във Варна се променя на 2 лв. за 60 минути времепътуване и 2,50 лв. за 90 минути времепътуване, пътуването с карта остава непроменено - 1 лв. Всички останали цени остават същите, информират от ОП ТАСРУД. Промяната в цената на хартиения билет е одобрена с решение на Общински съвет- Варна. Съобщиха от общината на областния град.

Гражданите и гостите на града могат да използват следните превозни документи:

Без промяна остава цената на целодневен билет - 4,00 лв. Той може да се купува от машините за продажба на билети на спирки и в автобус/тролейбус.

Кметът на Варна: Цената на билета за градския транспорт остава 1 лв. с карта

Без промяна са цените на електронните билети, купени от мобилно приложение на Община Варна TicketVarna, като съответно цените са 60 минути - за 1,00 лв. и 90 минути- за 1,50 лв.

Без промяна е цената на електронната предплатена карта за пътуване. Тя може да се купи от машини за продажба на билети на спирки и се презарежда в машини на спирка и в превозно средство. Цената е 10,00 лв., при което се получават 11 часа времепътуване. При използването на тази карта е необходимо да се маркира на валидатора в автобуса/тролейбуса съответната цена от 1,00 лв., 1,50 лв. и 4,00 лв. в зависимост от времепътуването, което е избрано.

Из варненските улици тръгват 60 нови електробуса през 2023 г.

Без промяна е цената на свободните абонаментни карти, които се купуват от пунктовете.

Въвежда се цена от 2,00 лв. на пластика за всички видове електронни карти. Тя се плаща еднократно при първоначално купуване. Картите могат да се презареждат многократно. При последващи презареждания  на картата /пластика/ тази сума не се дължи.