/ Дарик Варна, архив
"Градски транспорт" няма намерение да поиска увеличаване на цената на билета за обществен транспорт във Варна. Това заяви за Дарик изпълнителният директор на общинското транспортно дружество  Злати Златев.

Себестойността на билета за градски транспорт във Варна е 1,30 лева, с 30 стотинки  повече от цената, която плащат пътниците. Не всички курсове са печеливши, а понякога автобусите, особено рано сутрин и късно вечер  пътуват почти празни, изтъкна Златев.

Намалиха цената на билетчето до Ракитника и Прибой, през пролетта приемат нова тарифна схема

След приемането на новата транспортна схема и нова тарифна схема ще заработи изцяло автоматизираната билетна система за всички автобусни линии, ще бъде пуснат и бързият бус коридор. Тогава може да се стигне до актуализиране на цената на билета, допусна шефът на общинския превозвач.

Последната промяна на билета за градски транспорт във Варна е от юли  2008 г. Преди това возенето с автобус или тролейбус в морската столица струваше 80 стотинки. Като мотив бе посочена повишената цена на горивата.

Новите 15 градски автобуса идват във Варна напролет

В София и Бургас билетчето за градски транспорт вече поскъпна. В столицата пътуването с обществен транспорт вече повече от година струва 1.60 лева. В морския град пък от началото на декември цената скочи на 1,30 лева.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК