/ снимка: sxc.hu
Средната сметка за ток на домакинствата в Североизточна България след поскъпването през април е 39,97 лева. Това информират от Енерго-Про, които снабдяват с електричество региона.
 
От 7 април с решение на Комисията за енергийно и водно регулиране цената на електроенергията за клиентите на Енерго-Про се повиши с 0,94 на сто.

Окончателно и въпреки протестите: Парното, топлата водата и токът поскъпват


От енергодружеството уточняват, че първите сметки, включващи новите цени на електроенергията в Североизточна България, са фактурирани. Те съдържат два подпериода - консумираната електроенергия до 6 април включително, фактурирана по старите цени, и консумацията от 7 април, отчетена по новите цени.

Още невлязло в сила увеличението на тока от април, ЕРП-тата поискаха ново от юли


Енерго-Про даде възможност на своите клиенти да направят самоотчет на показанията си при влизането в сила на новите цени. Фактурирането при клиентите, които не са подали данни, е съгласно регламентирания начин – пропорционално разделяне на отчетените количества на дните преди и след промяна на цената. В зависимост от периода на отчитане, фактурите съдържат различен брой дни по старата и новата цена, допълват от компанията.