Побой над полицай и клане в новогодишната нощ във Варна
Побой над полицай и клане в новогодишната нощ във Варна / netinfo

32-годишен варненец е бил намушкан с нож в горната част на левия крак. Инцидентът е станал около 1 часа в новогодишната нощ на площад „Независимост", в близост до сградата на филиала на драматичния театър, съобщиха от полицията.

Намушкването станало след скандал. На място е задържан извършителят - 31-годишен варненец, осъждан и безработен. Пострадалият бил откаран в болница"Св.Анна" и след преглед е бил освободен. По случая се води досъдебно производство.

40 минути след настъпване на новата година е станало сбиване на ул."Константин Доганов" №6. При опита на полицаите да го прекратят единият от униформените е бил ударен с юмрук в лицето от установения по-късно 16-годишен младеж. В момента на задържането му 34-годишната майка направила опит да попречи на полицейските действия, като дърпала сина си, ритнала в лицето полицейския служител и не изпълнила полицейско разпореждане.

Двамата извършители, които били във видимо нетрезво състояние, са били задържани за 24 часа. Полицейският служител е бил прегледан и освободен за домашно лечение. Материалите са докладвани на Районна прокуратура. По случая е образувано дознание.

51-годишен мъж от Тетевен пък вилня във фоаето на хотел в курорта "Св.св..Константин и Елена". На 2 януари около 20,15 часа пияният мъж заплашвал с газов пистолет клиенти и служители на хотела. Хулиганът е задържан за 24 часа. По случая е образувана преписка.