Иван Звездев открива лятото в изтънчения „Акант Руж”
Иван Звездев открива лятото в изтънчения „Акант Руж” / sxc.hu

С екстравагантна вечеря на бюфет ще бъде открита лятната градина в изискания ресторант „Акант Руж” в Гръцката махала. Специален гост готвач ще бъде кулинарната звезда Иван Звездев. Той ще поглези клиентите с хрупкави калмари със средиземноморски билки и със салатата със скариди, ементал и дресинг от червен и черен хайвер. Маринован октопод със сушени домати и сьомга пастрами с желе от лайм и пъпеш също ще присъстват на трапезата.

Маестрото и топготвачите от „Акант Руж” ще предложат още анадола-кебап, свински врат по Панчарски и аржентинска домашна наденица – чорисо.  Ценителите на нестандартната кухня ще могат да вкусят брошет от тигрова скарида с териаки сос и английски бекон и бонбони от скандинавска сьомга с нюанси на червен грейпфрут. Майсторите са помислили и за вегетарианците, на които ще приготвят зеленчукови шишчета и пълнени печурки с моцарела и сушени домати.

Сладките изкушения на вечерта ще бъдат цитрусов чийзкейк с ликьор и „червена българска сладост”.

На изобилието от вкусотии и на уютната атмосфера гостите на ресторанта ще могат да се насладят тази вечер от 19.30 часа на ул. „Aл. Батенберг” 41. Кувертът е на цена от 49 лева с включени вина и безалкохолни.