Водата в Дъбрава – негодна за пиене
Водата в Дъбрава – негодна за пиене / netinfo
Във връзка с постъпила жалба от жителите на кв. "Дъбрава" относно съмнение качеството на водата на местните водоизточници, на 14 юли са взети проби вода за анализ, съобщават от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве.

От извършените микробиологични и физико-химични изследвания е установено, че водата не отговаря на изискванията на “Санитарно-технически норми и правила при водоснабдяването на населените места и промишлеността с питейна вода”.

Издадено е предписание на кмета на община Стара Загора с №185/22.07.2008 г. за поставяне на информационни табели на всички местни чешми в кв."Дъбрава", че водата е негодна за питейно-битови нужди, поради риск от възникване на чревни инфекции.

Жителите да ползват за питейно-битови нужди бутилирана вода, предупреждават от РИОКОЗ .

Междувременно от общинския пресцентър съобщиха, че днес Велизар Балабанов като вр.и.д. кмет на Община Стара Загора е подписал Заповед №2033/5.08.2008 г., с която се нарежда изготвянето и поставянето на табели с надпис „Водата е негодна за питейно-битови нужди” на всички чешми в кв.”Дъбрава”, поради нарушени санитарно-технически норми и правила за водоснабдяване.