Тихомир Димитров остава и.д. кмет
Тихомир Димитров остава и.д. кмет / netinfo

Тихомир Димитров ще остане временно изпълняващ длъжността кмет на Стара Загора, до полагане на клетва от новоизбрания градоначалник.Това става ясно от заповедта на областния управител, с която се обявява за незаконосъобразно решението на новия Общински съвет от 14 ноември. Тогава съветниците решиха да освободят от тази длъжност г-н Димитров и избраха на негово място другия заместник –кмет арх.Иван Георгиев.

В мотивите на областния управител за спиране на това решение са посочени нарушения в Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и нередности в процедурата на избора. Заповедта е подписана от зам. областния управител Данчо Данев, тъй като г-жа Мария Нейкова е на посещение в чужбина.

Новоизбраните общински съветници решиха да освободят Тихомир Димитров от поста “и.д. кмет” на първото си извънредно заседание, което се проведе веднага след учредителната сесия на 14 ноември. Седмица по-късно решение № 5/14.11.2007 г. на ОбС беше атакувано пред областния управител от съветниците от левицата Бойчо Биволарски и Таня Белчева.