/ netinfo
С флашмоб ще поискат за трети път оставката на вицепремиера Валери Симеонов в Стара Загора. Недоволството си от думите на Симеонов майките на деца с увреждания ще заявят на 4 ноември от 14 часа на Самарското знаме.

Валери Симеонов отново отхвърли исканията за оставката му, били несъстоятелни

В социалната мрежа те канят на флашмоба всички, които са съпричастни с тях, всички засегнати или будни граждани, за да изразят своята позиция по повод изказването на Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания, в което той ги нарече ''кресливи жени", обвини ги, че "спекулират" с "уж болни"-те си деца, че "ги използват“ по най-безсъвестен начин като инструмент за постигане на чисто материални цели", "без грам майчинско чувство и грижа за тях“.

„Както вече не веднъж писахме, подобен изказ е не само обиден по отношение на адресатите на фразата, но е и недопустим за нивото, на което г-н Симеонов за жалост се намира. 

Ние, майките и всички будните граждани на Стара Загора, сме отвратени, че такива като него, са допуснати до властта и могат да вземат някакво отношение. ОТВРАТЕНИ СМЕ!


За втори път в Стара Загора поискаха оставката на Валери Симеонов (СНИМКИ)

Затова ще сме на 4.11 от 14.00 часа на Самарското знаме, за да изразим това недоволство! И щом като крещим не се чува, ще го покажем нагледно - чрез флашмоб! 

Призоваваме всички хора, организации, които искат да изразят всеобщото недоволство от подобно поведение - да подкрепят! Неглижирането на проблемите, омразата, арогантното отношение - не трябва да се толерират!

Съпротивата срещу тях не може да има цвят! Бели, зелени, червени, с увреждание или без без, рокери, мъже, жени, баби, дядовци, граждани...всички да добре дошли! Нека не мълчим! Няма място в нашето общество, общество на европейска държава, такова отношение.

Нека покажем, че ние не искаме да виждаме, чуваме това и да го овластяваме повече. Ние не искаме някой, с подобен изказ и отношение, да решава НАШЕТО бъдеще. Ние сме суверен и ние можем да решаваме бъдещето си сами. А то не би трябвало да включва валерисимеоновци. Съгласни ли сте?“