/ Община Казанлък
Подготвя се отпечатването на информационни брошури
Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова сформира общински кризисен щаб след заседанието на Министерски съвет и заповедта на министъра на здравеопазването, съобщиха от Общината.
 
Община Стара Загора със строги мерки срещу разпространение на коронавирус

Мерките, които се набелязаха са превантивни, няма основание за паника и притеснения. Трябва да бъдат спазени препоръките на Националния оперативен щаб и съветите на лекарите, за да се избегне опасността от заболяването.
 
Община Казанлък


Общинският щаб ще координира серия от мерки за превенция на заболяването от COVID-19. Публикувани са на сайта на Община Казанлък чрез Заповед №331 от 09.03.2020 г. на кмета на Община Казанлък.
 
В Инфекциозното отделение на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ има 25 пациенти под наблюдение

Планираните културни мероприятия на територията на общината се отлагат, включително се отменят Чудомирови празници. Планираните спортни събития ще се провеждат без публика. Забранява се провеждането на масови мероприятия с участието на деца.
 
Уведомени са управителите на големите търговски вериги магазини в града - да извършват няколко пъти на ден дезинфекция на клиентските пространства. Автогарата ще бъде ежедневно дезинфектирана. Автобусите на градския транспорт ще бъдат дезинфектирани всяка вечер.
 
Остава засиленият филтър и дезинфекция в детските градини и ясли на територията на общината. Задължителните мерки за превенция ще бъдат отпечатани и разлепени на всички обществени сгради за информираност на гражданите.

Заради коронавируса: Забраняват сборните групи в детските градини в Стара Загора

Няма място за паника, държавата е предприела всички необходими мерки за справяне с кризисната ситуация. Това прави и Община Казанлък.