/ Тракия икономическа зона
ТИЗ е дом на над 180 компании, половината от които чуждестранни, в които работят над 35 000 души
33 фирми от „Тракия икономическа зона“ - ТИЗ и висше учебно заведение излизат с обща Декларация към медиите и обществеността, в която заявяват, че работят с изключително внимание и отговорност към ситуацията с коронавируса, за да осигурят физическо, психологическо и икономическо здраве на своите служители.

Увеличават се възрастните старозагорци, използващи услугата за доставка на храни и лекарства

„Срокът за подписване на Декларацията беше изключително кратък, буквално часове, и не всички компании успяха да се включат. Убеден съм, че и останалите 130 фирми от Тракия икономическа зона прилагат всички мерки срещу коронавируса и ще подпишат Декларацията в следващите дни“, категоричен е инж. Пламен Панчев, създателят на най-мащабната индустриална зона не само в България, но и в Източна Европа.

Контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на Стара Загора

ТИЗ е дом на над 180 компании, половината от които чуждестранни, в които работят над 35 000 души.
В някои от заводите се трудят над 2 000 служители. „Чрез тази Декларация бихме искали да намалим създадената в момента паника, да успокоим работниците от фирмите в ТИЗ, че се взимат всички предпазни мерки за тяхното здраве и безопасна работа“.

Добрият пример: Дариха защитни облекла на старозагорски медици (СНИМКИ)

Инж. Панчев допълва още, че екипът на „Клъстер Тракия икономическа зона“, който оперативно ръководи ТИЗ, се старае да помогне за  снабдяването на компаниите с предпазни средства и дезинфектанти.

Доброто го има: Доброволци и фирми помагат и раздават маски и хляб на старозагорци

Създадената общност в Тракия икономическа зона е изключително полезна в такива кризисни ситуации, убедени са мениджърите на фирмите.