/ БГНЕС
Ще бъде въведена "зелена светлина" от кръстовището на бул. „Царица Йоанна“ и бул. „Петър Дертлиев“, по посока бул. „Сливница“
Заради ремонта на тунела в ж.к. „Люлин“ се предвиждат промени в организацията на движението, съобщиха от Столична община, предаде БНР.

Има проект за обособяване на алтернативно трасе, по инициатива на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Целта е да се избегнат задръстванията, ще бъде въведена "зелена светлина" по маршрут, който започва от кръстовището на бул. „Царица Йоанна“ и бул. „Петър Дертлиев“, по посока бул. „Сливница“.

Създават културна карта на столичния квартал „Люлин”

„Той продължава през кръстовището на „Орион“ и към бул. „Сливница“, посока центъра, до ул. „Опълченска“. По цялата дължина на трасето въвеждаме "зелена вълна" на светофарните уредби. По този начин хората ще стигат по-бързо по трасето, като максималното планирано време за пътуване е до 10 минути. Наред с това обособяваме и нова трета лента на бул. „Сливница“ в участъка от ул. „Русе“ до бул. „Константин Величков“. С тези няколко мерки се надяваме драстично да улесним придвижването в града“, коментира шефът на градския парламент Георги Георгиев.

Започва ремонтът на тунел „Люлин“ в столицата (СНИМКИ)


В рамките на трасето се предвиждат следните изменения:

-  Промяна в организацията на движение на кръстовището на бул. “Царица Йоанна“ и бул. “Д-р Петър Дертлиев“, като се обособят 2 бр. ленти за ляв завой от бул. “Царица Йоанна“ към бул. “Д -р Петър Дертлиев“ в посока център;

-  Промяна в режима на работа на светофарната уредба на кръстовището на бул. “Царица Йоанна“ и бул. “Д-р Петър Дертлиев“;

-  Промяна в работата на светофарната уредба на бул. “Сливница“ и ул. “Адам Мицкевич“;

-  Осигуряване на зелена вълна по бул. “Сливница“ в участъка от бул. “Д-р Петър Дертлиев“ до бул. “Мария Луиза“;

-  Обособяване на 3 бр. ленти за движение по бул.“Сливница“ в посока център в участъка от ул.“Русе“ до кръстовището с бул. “Константин Величков“ – по този начин ще се увеличи с 20% пропускателната способност на кръстовището на бул. “Сливница“ и бул. “К. Величков“ в посока център.

Допълнителни промени в организацията на движение ще бъдат въвеждани при необходимост и след допълнително събиране на реални данни от трасето.