Окончателно ограничителите по софийската улица "Граф Итнатиев" ще са триъгълни призми. Последният избран модел обаче е няколко пъти по-малък от показаните преди седмица, които бяха сравнени с перки на акули.
 

БГНЕС


Това е окончателният вариант на ограничителите, стана ясно при представянето им днес от главния архитект на София Здравко Здравков. Ще бъдат монтирани общо 500 ограничителя, разположени през 3,40 м, каквато е нормата за безопасност, поясни Здравков.

Фандъкова възложи контрол на контрола за ремонта на ул. Граф Игнатиев

Те са с височина 30 см и ще маркират трамвайния път по ул. "Граф Игнатиев". В следващите дни ще бъдат монтирани 250 от тях, а през предстоящите седмици и останалите. Те ще са

Ограничителите ще бъдат залепени. За целта обаче са нужни благоприятни метеорологични условия. Докато бъдат монтирани, ще бъдат разположени сигнални съоръжения, които да напомнят на пешеходците, че по улицата се движи трамвай.

БГНЕС


Обезщетяват търговците по ул. "Граф Игнатиев" заради ремонта

В първоначалния вариант на проекта за реконструкция на ул. "Граф Игнатиев" не бяха предвидени подобни ограничители. След дебати и мнения на експерти, включително и от КАТ, обаче бе взето решение за поставянето им.
 

БГНЕС


Регионалното министерство проверява ремонта на улица Граф Игнатиев

БГНЕС


Центърът за градска мобилност започва кампания, която е насочена към изостряне на вниманието на пешеходците за това, че трамваите са пуснати отново по трасето.
 

БГНЕС