/ БГНЕС, архив
Дончо Барбалов е новият временно изпълняващ длъжността заместник-кмет по транспорта в Столична община.
 
Преди началото на дневния ред на Столичния общински съвет (СОС) кметът Йорданка Фандъкова представи обширна информация относно ремонтите в София, мръсния въздух и накрая - кмета, който ще поеме функциите на подалия оставка Евгени Крусев, привлечен от прокуратурата като обвиняем за ремонта на "Граф Игнатиев".

Евгени Крусев подаде оставка заради обвинение за ремонта на „Графа“
 
Дончо Барбалов е настоящият заместник-кмет по финансите и здравеопазването. Бараблов каза, че ще се ангажира с пускането на трамваите по "Графа": "Работата е много, но имаме добри екипи в общината, на които разчитам и очаквам да продължат да работят активно и да постигаме успехи във всички направления. Като задача номер едно ми е да възстановим движението на трамваите по "Граф Игнатиев". Естествено, трябва да подготвим бюджета за 2019 г., където транспортното направление също има голяма част - в инвестициите, в ремонтите на улици. Всичко това трябва да го подготвим, за да може догодина да продължим да изпълняваме програмата за ремонт на улици, строителство на нови и обновяване на градския транспорт, което вече е доста напреднало".

Разследват Евгени Крусев за длъжностно престъпление по Закона за обществените поръчки
 
Кметът Фандъкова каза, че ако Барбалов се справя добре, той ще остане на тази длъжност до края на мандата. Това според председателят на БСП - София Калоян Паргов го превръщало в многоръкия Шива: "Отговорността, която се носи за едно или друго действие или бездействие в рамките на всяка община, се носи в първо лице, единствено число от кмета на общината". От БСП настояват кметът Йорданка Фандъкова да поеме транспортния ресор, както е поела сигурността.
 
Тя пък съобщи, че днес се е обсъдил механизмът за въвеждане на зеления билет с цел той да бъде улеснен.