Лекари, които работят в „Пирогов” излизат на протест втори ден заради несправедливото, според тях, уволнение на директора на болницата проф. Асен Балтов.

Лекари от „Пирогов" с обяснение бил ли е фиктивен пациент министър Стойчо Кацаров

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров освободи Балтов в сряда, а като причина бяха посочени резултатите от проверката на Здравната каса, която установи нарушения за над 1 милион лева в болницата.

Георги Димитров

Георги Димитров

Георги Димитров

По-рано лекари от „Пирогов" обясниха бил ли е фиктивен пациент министър Стойчо Кацаров. "Лицето Стойчо Кацаров е постъпил в "Пирогов" за изследвания и е бил регистриран с неговата лична карта". Това стана ясно от думите на д-р Камен Данов - началник на Отделението по Гастроентерология пред NOVA.

Високо напрежение в Пирогов – рокада в ръководството, размяна на обвинения и протести (ОБЗОР)

Думите му са във връзка с твърдението на здравния министър, че на негово име има отчетен болничен престой през месец януари, когато той не е бил в "Пирогов". В четвъртък от здравното министерство съобщиха, че Стойчо Кацаров е един от фиктивните пациенти, лекувани в спешната болница.

Георги Димитров

Георги Димитров

Според информацията, през ноември 2020 г. той постъпил за лечение от COVID-19, а имал епикриза като лекуван от цироза на черния дроб.

Георги Димитров

Георги Димитров

nova.bg