Над 100 столичани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София.

„Решихме да подадем жалба до прокуратурата и МВР за издевателствата, които се правят върху софиянци, ходят ни по главите вече не знам колко време, трябва нещо да се вземе да се направи. Ние сме граждани, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име. Не сме ги упълномощили ония хора там от наше име да се изказват и да правят зулуми“, каза Веселин Георгиев при влизането си в Съдебната палата.

БГНЕС

„С настоящата жалба искаме да изразим притеснението си и възмущението си от безчинствата, които се вършат ежедневно на кръстовищата „Орлов мост“, пред Софийския университет и на бул. „Цар Освободител“, забулени под формата на мирен протест. Търсим вашето съдействие за прекратяване на тези хулигански действия“, пише в жалбата.

Колкото до формите на хулиганство, Георгиев посочи публикации в медиите, каза че той лично не е ходил лично при протестиращите. „По снимки от медиите - правят си софри, алкохол, скари, използват дворовете на живущите там по нужда, смърди всичко и самото блокиране, нарушават правата на всичките. Не знам колко са - няколко десетки, и стотици да са, не могат да ходят по главите на 2 милиона софиянци“, посочи той, а по данни на полицията в палатките в столицата нощуват около 50 протестиращи.

БГНЕС

„Ние също сме граждани на тази страна и имаме права. Искаме да ползваме правото си на свободно предвижване, правото си на работа и правото на поне малко почивка и спокойствие след и без това натовареното ни ежедневие“, се казва още в жалбата.

Внасят и подписка, и както обясни Георгиев като доказателство няколко снимки. Подписите са над 100 и ги събрали два дни по два часа на пилоните на НДК. „Не сме търсили масовост, по-скоро искаме бързо да ги внесем, за да може да се вземат мерки бързо“, посочи той.
БГНЕС