/ iStock/Getty Images
Шест нарушения на карантината са установени в Сливенско от 24 до 26 април, като за периода са извършени 872 проверки, съобщиха от полицията. Образувани са едно бързо и пет досъдебни производства.

Стефан Радев: Капацитетът на инфекциозните отделения в Сливен не е изчерпан

Полицаи са посетили 33 сигнала за струпване на хора и са извършили множество проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени 105 акта. Само за РУ-Сливен през почивните дни са установени 53 нарушения на противоепидемичните мерки, като 50 са за неносене на защитни маски.

От община Сливен съобщиха, че ще има промени в начина на карантиниране там, където гъстотата на населението е голяма. Ще се карантинира цялата къща, участък от улица или цяла улица.

Роми бягат от проверка през дупки в бетонното заграждение на квартал „Надежда“ в Сливен

Визира се ромския квартал "Надежда", където има голям брой диагностицирани с коронавирус.
За този квартал са и най-честите сигнали за струпване на хора и нарушения. От полицията съобщиха още, че е образувано бързо производство за хулиганство срещу 32-годишен мъж, който на 25 април е извършил непристойни действия, като е отправял обидни думи, закани и заплахи към телевизионен екип, работил в близост до квартал "Надежда". Мъжът е задържан за 24 часа.