Пред приключване са ремонтите на училищата и детските градини в Болярово
Пред приключване са ремонтите на училищата и детските градини в Болярово / netinfo

В община Болярово са приключени ремонтите на ОУ”Стефан Караджа” в село Стефан Караджово, във филиал „Детски рай” село Шарково, заяви секретарят на община Болярово Ангел Тодоров. Предстои да бъдат подменени спирателните кранове на парната инсталация в СОУ”Д-р Петър Берон”, където е извършен цялостен ремонт. На приключване е и основния ремонт в ЦДГ”ЗДравец” – гр.Болярово. Там ще се подменя котела на парната инсталация. Тези довършителни работи няма да попречат на учебно-възпитателния процес. Предвиден е още ремонт на ЦДГ ”Иван Илчев” в Стефан Караджово, където ще се отстраняват течове на покрива, ще се боядисват вътрешните помещения и ще се ремонтира ВиК инсталацията.

Като основни проблеми са посочени оцеляването на училището в с.Стефан Караджово със слети и маломерни паралелки, както и запазване на средното училище в град Болярово с маломерни паралелки в горен етап на обучение, което съществува с решение на Общински съвет – Болярово.

Сред проблемните въпроси са още липсата на полуинтернатни групи, особено необходими за ромските деца, както и необходимостта от трийсет местен ученически автобус за извозване на учениците до Болярово и обратно. Към момента общината разполага с 12 местен автобус.