/ dariknews.bg
Изнесено съдебно заседание по делото Хитрино се проведе днес. В импровизирана съдебна зала се превърна двора на шуменското следствие на улица "Граф Игнатиев".

Управителят на „Булмаркет“: Причината за катастрофата в Хитрино е неизправна стрелка

Двете страни в процеса, обвиняеми и прокуратура имаха възможност да извършат оглед на някои от веществените доказателства - части от дерайлиралата влакова цистерна от която е изтекъл газа пропилен, сред които изрязано парче от нея, с пробойната причинена по време на катастрофата, както и печка на твърдо гориво, която е възпламенила газа на 10 декември 2016 г.

Огледът се проведе в двора на следствието
dariknews.bg


Огледът, който предшества разпитът в съдебна зала на вещите лица изготвили експертиза на тези доказателства, бе извършен и в присъствието на двамата подсъдими машинисти машинисти Димитър Михнев и Радослав Петков. 

Огледът се проведе в двора на следствието
dariknews.bg


Преди година: Взривът, който промени Хитрино (СНИМКИ)

„Огледът не ни дава толкова отговори, колкото нови въпроси, които да зададем на вещите лица, той с това е ценен този оглед, защото възникнаха допълнителни въпроси“, подчерта адвокат Ивайло Йорданов, защитник на подсъдимите.

Огледът се проведе в двора на следствието
dariknews.bg


Незаключена стрелка на релсовия път причинила трагедията в Хитрино?

Според адвокат Петра Свиленова, днешният оглед е потвърдил тезата на обвинението за причините на газовия взрив в Хитрино, причинил смъртта на седем души и разрушил половината село.

Огледът се проведе в двора на следствието
dariknews.bg


„Става ясно, че се потвърждават тезите които вещите лица направиха в множество експертизи. Механизмът за настъпване на събитието е именно такъв какъвто е описан, тоест че източникът на запалване е бил в печката“, заяви Свиленова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари