/ Областна администрация-Русе
Анатоли Станев встъпи в длъжност като областен управител на област Русе. Това стана сутринта по време на тържествена церемония в Областна администрация. Той обяви, че идва с желание за приемственост и ще търси такава.

Назначиха нови областни управители на София, Русе, Враца, Кюстендил, Плевен и Разград

„Познавам отчасти екипа
на институцията, работил съм с част от хората и съм сигурен в техните професионални качества“, заяви Станев и допълни, че има сериозен опит в изграждането на екипи и екипната работна.

Новият областен управител сподели, че също ще работи тясно с местната власт в региона и се надява да срещне разбиране и общи намерения. Колкото до заместник областните управители, то засега е ясно, че областта остава с един.

На този етап обаче е рано да се каже кога ще бъде назначен и от коя политическа квота. За поста областен управител Анатоли Станев бе издигнат от политическа партия „Има такъв народ“. 

Областна администрация-Русе

Колкото до политиката относно ограничаване разпространението на COVID-19, той обяви, че ще следва държавната и ще направи всичко възможно за ускоряване процеса по ваксинация в Русенско. Самият той е със завършен имунизационен цикъл и обмисля поставянето на бустерна доза. 

На журналистически въпрос относно диалога му с екоактивисти, той бе категоричен, че ще направи всичко възможно да има добра комуникация. Същевременно Станев посочи, че на необосновани твърдения няма да реагира и самият той се чувства удовлетворен от това, което е свършил като директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

„Докато се премълчават факти, които са в полза на екологията и се преекспонират други, не знам до колко бих могъл да коментирам всяко виждане. Хората с висока гражданска позиция трябва да изразяват мнението смислено и аргументирано“, категоричен бе той. 

Новият областен управител на Пловдив прие официално поста

От своя страна досегашният областен управител Борислав Българинов благодари на администрацията, че през последните осем месеца са му повярвали, че за кратко време могат да се променят и свършат много неща.

За него екипът на институцията е бил изключително коректен и точен. „Това, което поисках се случи и не случайно Областна администрация ще бъде отличена с награда от Института по публична администрация към Министерски съвет.

Отличието се присъжда за това, че ръководството на администрацията е осигурявала отлични възможности за непрестанно обучение на експертите в полза на обществото. „Оставам на разположение и в бъдеще моето поведение ще е свързано с това, което съм започнал. Говорило се е за много проекти през последните 10 години, но нищо не е направено. Само са се писали писма между институциите“, допълни още Българинов. 

И новият областен управител на Видин встъпи в длъжност

На церемонията присъстваха още заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, главният секретар на администрацията Симеон Иванов, служителите, както и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева. 

Интересен факт е, че досегашният областен управител Борислав Българинов се познава с новия си колега. Двамата са имали възможност да работят заедно в близкото минало и Българинов декларира също категоричната си подкрепа към Анатоли Станев. Българинов подари на Станев и часовник под формата на камера, който разбира се веднага бе откупен от новия областен управител.

„Бъдете винаги в крак с времето и си сверявайте часовника с най-точните. Запазете много хубави моменти с колегите от администрацията“, сподели Българинов.