/ ThinkStock/Getty Images
Новият областен управител на Пловдивска област Йордан Иванов прие официално поста от предшественика си.

Ангел Стоев предаде ключа от кабинета и печата на Областната управа на Иванов, който бе назначен в сряда от правителството на Кирил Петков. На церемонията, която се състоя в отсъствието на служители на Областната администрация заради пандемията, присъства кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Кабинетът назначи нови областни управители

В първото си изявление след назначаването си Йордан Иванов подчерта, че в кратък и разумен срок ще оповести ясен и конкретен план, който следва да изпълнява Областната управа. Той пое ангажимента първият безусловен принцип при управлението му да бъде законността.

"Нито едно незаконосъобразно решение в региона няма да влезе в сила, заради "проспиване" от администрацията. Не можем да си позволим да презастрояваме Пловдив с незаконни решения.

Обрат: Областният управител на Пловдив остава на поста си

Не можем да очакваме хората да спазват законите, когато институциите не го правят. Всяка една стотинка ще бъде публична и явна. Няма да има нито един скрит договор и протокол", каза Иванов и обеща отваряне на вратите на областната управа.

Той посочи, че от страна на Областната управа общините ще имат пълна подкрепа и ще се постави край на надменната власт над тях. Ще инициирам среща във всяка една община на място, допълни Иванов.

Йордан Иванов е юрист, лидер на ДСБ в Пловдив и член на националното ръководство на партията. При предаването на управлението бившият областен управител Ангел Стоев заяви, че в продължение на 7,5 месеца са решавали проблемите на областта почтено и прозрачно, а оценката за професионализма остави на обществеността. 
БТА