Започва ремонт на пътищата в Община Две могили
Започва ремонт на пътищата в Община Две могили
Б. Борисов: Реалната работа започва до десетина дни, ще работим по европейски , няма само да пълним дупки
101487
Б. Борисов: Реалната работа започва до десетина дни, ще работим по европейски , няма само да пълним дупки
  • Б. Борисов: Реалната работа започва до десетина дни, ще работим по европейски , няма само да пълним дупки
Днес кметът Божидар Борисов направи обиколка, с представителите на фирмата изпълнител и строителния контрол, на участъците от общинската пътна мрежа, които предстои да се ремонтират.
 
„Участъците са два. Единия е от главния път Русе-Бяла в посока Две могили, а другия е от разклона Чилнов-Бъзовец за селата Баниска, в посока Помен и Могилино“, съобщи за Дарик  кметът Борисов.
 
Средствата се отпускат от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, а проектът предвижда подмяна на асфалт, изграждане на съоръженията по участъците на пътя, пътна маркировка, пътни знаци. Пътища, които да отговарят на всички изисквания на Европейския съюз

Божидар Борисов

„По този начин се надяваме да се подобри свързаността между населените места в община Две могили, да се намалят предпоставките за пътно-транспортни произшествия, ще подпомогне и развитието на селския туризъм в региона. Днес правим огледи и подготовка, а до десетина дни ще започнат и реалните ремонтни дейности, шофьорите трябва да го имат предвид“ поясни Божидар Борисов.  
 
Общата стойност на одобрената безвъзмездна финансова помощ е 4 642 511 лв. без ДДС.
 
Срокът даден за строително монтажни работи е 294 дни. Общата дължина на трасето е малко над 9 километра, а проектът предвижда и изграждане на тротоари в село Баниска. „С помощта на ВиК Русе беше подменен водопровода в Баниска, за да не се налага после да разрушаваме новоположения асфалт“ добави кметът

Чуйте цялото интервю в звуковия файл: