ВМРО обмисля дали да заведе дело за клевета
ВМРО обмисля дали да заведе дело за клевета / netinfo
ВМРО знаят кой е източника на компромата срещу кандидатата им за кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който е подкрепен и от ГЕРБ, но категорично отказаха да го назоват. В момента Общинското ръководство на ВМРО обмисля дали да заведе дело за клевета. Скандалът бе предизвикан от публликация в днешния брой на в. „Новинар”. В статията се казва, че Славчо Атанасов изнасилил 12 -годишна ромка, докато работел като психолог в училище „Найден Геров” в Столипиново.

Повече от двадесет учители от същото училище, начело с директора Васил Варгулев, категорично отрекоха написаното за бившият им колега да е истина. Те се събраха в централата на ВМРО Пловдив тази вечер, за да го подкрепят.

„Изненадан съм, че този компромат излиза точно сега преди началото на на предизборната кампания-заяви директорът на училището. „Не съм уволнявал Славчо Атаносов, той напусна сам, за да продължи образованието си”, каза Въргулев.

Кандидатът на ВМРО и ГЕРБ за кмет на Пловдив научил за компромата срещу себе си от SMS докато бил в Скопие да представя Патриотичното букварче, чийто съавтор е. „Аз съм със стабилна нервна система, знаех какво ме очаква като се кандидатирах за кмет. Колкото и да е смешен този компромат, обаче остава горчивината от него , а колкото до Димитър Костов, който е цитиран да разказва историята с изнасилването във вестника, той е само машата в тази история”, коментира Славчо Атанасов.

Подкрепата си за Славчо Атанасов по-рано днес пръв даде кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.