/ thinkstock
Иззети са различни по вид и количество наркотични вещества
Специализирана полицейска операция по линия „наркотици“ е проведена в края на миналата седмица от служители на Първо РУ към пловдивската дирекция на МВР.

МВР

В хода ѝ са иззети около 5 килограма марихуана, 175 грама амфетамин, над 62 грама ектази и известни количества кокаин, метамфетамин и тетрахироканабинол. С постановление на наблюдаващ прокурор от окръжната прокуратура за срок до 72 часа са задържани двама 26-годишни пласьори, на адреса на единия от които е открита и оранжерия за отглеждане на канабис.  

В момент на покупко-продажба на марихуана в автомобил криминалистите задържали 26-годишен дилър и негов 31-годишен клиент, който бил придобил над 5 грама от наркотика.

МВР

При последвалото претърсване на адреса на по-младия мъж е открита домашна оранжерия за производство на канабис.Иззети са над 4,7 килограма изсушена зелена листна маса, около 24 грама прахообразно вещество с активен компонент тетрахидроканбинол, електронни везни и други веществени доказателства за осъществяваната от мъжа незаконна дейност.

При паралелна незаконна сделка с наркотици арест последвал и за друг извършител на 26 години и 24-годишна жена, закупила от него над 8 грама марихуана.

В хода на процесуалните и следствени действия в апартамента на мъжа полицаите намерили около 144 грама марихуана, 175 грама амфетамин, екстази 62 грама, метамфетамин 7,3 грама и 4,6 грама кокаин.

МВР

И четиримата задържани са известни на служителите на реда. Срещу тях са образувани бързи производства. С постановление на Окръжна прокуратура двамата 26-
годишни мъже са привлечени като обвиняеми.

Арестувани са за срок до 72 часа. След внесено искане от страна на прокуратурата, съдът им е наложил мярка за неотклонение - постоянен арест.