След 8-часова блокада пуснаха камионите на сметището в Цалапица
След 8-часова блокада пуснаха камионите на сметището в Цалапица / Dariknews.bg

Пуснаха камионите на сметището край Цалапица преди минути, потвърди за Дарик радио директорът на пловдивската полиция комисар Тодор Чонов. 7 сметовозни машини бяха блокирани повече от 8 часа пред депото. На място бяха жандармерия, охранителна полиция и общинска охрана. Камионите са от общините Стамболийски, Кричим и Перущица. Те не са сключили договори с община Пловдив и депонирането на отпадъци за тях е забранено. Служители на общинска охрана спираха камионите от трите града още на моста на р. Марица преди сметището.

Утре кметовете на Стамболийски, Кричим и Перущица ще преговарят с кмета на община Пловдив Славчо Атанасов.

Автомобилите със смет бяха пуснати за разтоварване след постигнатото споразумение между кметовете на Стамболийски и Кричим Иван Атанасов и Атанас Калчев със зам.-кмета на Пловдив Петко Атанасов и председателя на ОбС Илко Илиев. Съставен бе и  протокол, подписан от представителите на общините. Плащането за депонирането на боклука от камионите ще бъде включено в бъдещия договор.

Пуснахме камионите с изричната уговорка, че ако утре не се предприемат мерки за подписване на договор между двете общини и Пловдив, бариерите на сметището отново ще бъдат свалени за колите на Стамболийски и Кричим, заяви председателят на Общински съвет-Пловдив Илко Илиев.