/ Агенция "Пътна инфраструктура"
Пуснато е движението по третокласния път Югово-Лъки, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите - Кръстова гора, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Агенция "Пътна инфраструктура"

Трафикът се пуска с временна организация и работата по трасето продължава с довършителни дейности - попълване на банкети, полагане на хоризонтална маркировка и пътни знаци. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

За Кръстовден: Спира ремонтът на пътя за Кръстова гора за улеснение на шофьорите

31 км участък от Югово до границата с област Смолян е с нова асфалтобетоновата настилка, ремонтирани съоръжения, укрепени и обезопасени скатовете, подобрено отводняване.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряката връзка на областта с община Баните в Смолянска област.

Агенция "Пътна инфраструктура"

По отсечката ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Пътят е построен през 50-те години на миналия век.

Важно за шофьорите: Ограничават движението по пътя Югово-Лъки

Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит. Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.