/ DarikNews, архив
46-годишна жена е с разбита глава след лют скандал между две ромски фамилии в карловското село Розино, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Масов бой между ромски фамилии в Розино, 44 души са арестувани

Сигналът за междусъседското сбиване е подаден на телефон 112 в събота -  14 декември. Веднага на място са изпратени всички налични екипи на РУ Карлово, които предотвратили разрастването на конфликта, възникнал между две враждуващи фамилии.

Четирима от ромите, участвали в масовите сбивания в Розино, остават в ареста

В разгара на мелето жена от едното семейство била ударена в главата с камък от 51-годишен мъж. Тя е настанена в болница, няма информация за състоянието й. Срещу мъжа е започнато бързо производство за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Предстои прокуратурата да му повдигне обвинение и се очаква да бъде задържан за 72 часа. 

55 мъже са задържани в рамките на тридневната полицейска операция в Розино

Други трима роми са откарани в ареста в Карлово. Съставени са им актове по Указа за борба с дребното хулиганство. Всички факти и обстоятелства по случая се изясняват под наблюдението на Районна прокуратура Карлово. 

Жителите на Розино с искания за повече сигурност и ред

Това е поредно сбиване между враждуващи ромски кланове в Розино. Напрежение в селото имаше и през юни, когато се наложи да бъдат задържани 55 души, за да се успокои ситуацията в карловското село. През септември в селото беше открита и полицейска приемна заради зачестилата агресия между местните ромски кланове. 

В село Розино ще има нова полицейска приемна