Музикална академия Орфей с пореден концерт в Пловдив
Музикална академия Орфей с пореден концерт в Пловдив / снимка: dariknews.bg

Юбилеен концерт в чест на проф. Георги Петров ще изнесе академичен оркестър Орфей с диригент Джи Парк (Корея) и музикантите Донк-Сук Канг (цигулка, Корея), Жени Захариева (пиано, България) и Марио Хосен (цигулка, България) от 19 часа в Концертна зала. Ще бъдат изпълнени произведения на композиторите Вивалди, Хайдн, Бах и Моцарт.

В продължение на десетилетия Георги Петров е интензивно концертиращ пианист. Като солист или член на камерни формации, той е участвал в огромен брой концерти, както в България, така и зад граница. Негови записи се пазят в националните радиостанции и телевизии на много страни. Той е търсен и уважаван член на журита на много конкурси в България и чужбина. Георги Петров е автор на стотици материали, част от които са своеобразен летопис на артистичния живот в Пловдив. Носител е на наградата "Пловдив" (2000) , на академичната награда "Медения чан" и на почетния сребърен медал на Никея, Гърция.  

Майсторският клас на Донк-Сук Канг, който е в Балабановата къща, приключва утре. От утре до 16-ти ноември е майсторският клас на Жерар Пуле (цигулка).