Кристиан Вигенин: Има опити за оказване на натиск върху кметове от опозицията
Кристиан Вигенин: Има опити за оказване на натиск върху кметове от опозицията / Dariknews.bg

Притеснени сме сериозно от изключителния натиск, който правителството оказва върху  местната власт, заяви в Смолян евродепутатът от Партията на европейските социалисти Кристиан Вигенин. Според него ако се направи справка ще се видят десетките дела и проверки срещу кметове на общини, оглавявани от БСП и ДПС, което говори за целенасочен натиск от страна на ГЕРБ.

За пример Вигенин посочи показания арест и обвиненията срещу бившия председател на ОбС-Варна Борислав Гуцанов, който на практика е освободил председателския пост, а в същото време срещу него не се водят никакви процесуално-следствени действия.

Подобни акции се очакват и в други общини, където опозицията има силни представители в местната власт, категоричен бе Вигенин  и заяви, че ако подобен вид прояви продължават, въпросът ще бъде отнесен и до Европейския парламент. „Няма да позволим местните избори догодина да са под знака на силата, натиска и страха", заключи Вигенин. По думите му  България се отдалечава от европейските ценности.