Излизат резултатите от трето класиране в ПУ
Излизат резултатите от трето класиране в ПУ / netinfo

Списъците с одобрените кандидат-студенти на трето класиране в Пловдивския университет „Паисий Хиледарски" ще бъдат поставени пред сградата на Ректората до часове. 1 950 от общо 3 360 редовни и задочни места са вече запълнени, съобщи за Дарик зам.-ректорът на висшето учебно заведение доц. Запрян Козлуджов. 60% от обявените места за прием са вече заети. В някои специалности като „Теология", „Право", „Психология" и „МИО" местата са запълнени, допълни той.

1 410 са останалите свободни места във висшето учебно заведение, които трябва да бъдат запълнени след трето класиране, ако това не стане ще бъде обявено допълнително класиране, заяви Козлуджов.

От понеделник до петък, приетите, които желаят могат да се запишат в университета като представят: диплома, удостоверение от районното психиатрично диспансерно заведение по постоянно местожителство на студента, шест снимки, лична карта, квитанция за платена такса за обучение и документи за записване на нови студенти - студентска книжка, лична студентска карта, именници и уверения.