/ БГНЕС
Комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел ще присъства на официалната церемония по откриването на Пловдив-Европейска столица на културата на 12 януари. Това съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия. 

Старият град с артистични изненади за откриването на ЕСК 2019
 

откриване Пловдив ЕСК
netinfo

Градът под тепетата е първият български град, който е избран за Културна столица на Европа. С пълна програма под надслов „Заедно“ 2019 година ще донесе нови възможности за региона и международна видимост за града. 

Грандиозната сцена за откриването на ЕСК - символ на Съединението

Тържествата по откриването ще се проведат в уикенда от 11 до 13 януари и включват редица събития, гвоздеят сред които е грандиозното музикално и танцово представление и светлинно шоу вечерта на 12 януари в центъра на Пловдив, където в момента се строи огромна 30-метрова кула с няколко сцени. 

Кулата за откриването на Пловдив 2019 вече се извисява на 3 нива (СНИМКИ)
 

12 януари 2019 година, откриване на "Пловдив 2019"
netinfo

Програмата за италианския град Матера, с когото Пловдив си поделя титлата "Европейска столица на културата", е организирана под надслов „Отворено бъдеще“, като във фокуса ѝ попадат социалното и културното приобщаване и съвместните иновации.

1500 се качват на грандиозната сцена за откриването на Пловдив - ЕСК 2019

Тържествата по откриването ще се проведат на 19 и 20 януари и ще включват участие на 2 000 музиканти от всички села в региона на Базиликата и много други части на Европа.