/ ThinkStock/Getty Images
Комисията за защита на личните данни започва производство в Националната агенция за приходите, след като е била уведомена от приходното ведомство за нарушение на сигурността на личните данни.

Задържаният младеж за кибератаката срещу НАП е от Пловдив

От НАП съобщиха, че са декларирали готовността си за цялостно съдействие за изясняване на всички обстоятелства на среща на ръководствата на двете институции.

Обвиниха задържания за кибератаката срещу НАП

На срещата са били дискутирани още следващите стъпки, които трябва да предприеме приходната агенция, като е било съобщено, че скоро НАП ще подготви и пусне в сайта си
приложение, чрез което гражданите да проверят дали техни лични данни са станали публично достояние.
 
Борисов за хакера на НАП: Имаме уникални мозъци

Близки и роднини на Кристиян Бойков, който беше задържан заради изтичането на данни от сайта на НАП, не вярват, че 20-годишният младеж е в основата на киберпрестъплението.

20-годишен младеж е задържан за хакерската атака срещу сървърите на НАП

"Неговият бивш съученик Илия Иванов смята, че приятелят му е набеден от някого. В подобни ситуации почти винаги се пробива човешкият фактор', коментира бившият шеф на ДАНС-Пловдив и експерт по антитероризъм Ангел Стоев.

След Съвета по сигурността: Разкриха подробности за хакерската атака срещу НАП

"Нормално е да има противоречиви коментари дали Кристиян е виновен за „хакването“ на сайта на НАП или няма нищо общо с това", коментира пред Дарик неговият адвокат Георги Стефанов.

Предполагаемият хакер, извършил атаката срещу НАП, с писмо и послание

Той е категоричен, че към момента няма никакви доказателства, че клиентът му е в основата на престъплението.
 
В хакнатите файлове от НАП има имена и ЕГН-та на хиляди българи

Припомняме, че прокуратурата повдигна обвинение на Кристиян, което предвижда лишаване от свобода от 5 до 8 години и глоба до 10 000 лева. Очаква се утре магистратите да решат дали да го оставят за постоянно в ареста.