Председателят на парламента преряза лентата на обновения мост при село Ясен
Председателят на парламента преряза лентата на обновения мост при село Ясен / dariknews.archive

Този понеделник - 21 септември с водосвет, отслужен от плевенски свещеник беше открит основно ремонтираният и обновен мост над река Вит на пътя - София - Плевен.

Председателят на парламента преряза лентата на обновения мост при село Ясен
netinfo

"Вълнуващ е за мен моментът, в който можем да си отдъхнем от добре свършена работа - резултат от съвместните усилия на държавата и на общинската власт, и да се поздравим с новата придобивка за Плевен и региона", каза председателят на НС Цецка Цачева при откриването на моста, който е част от Главен път София - Плевен - Русе.

"За нас - народните представители от плевенския регион, сигурността на гражданите беше и водещата мисъл, когато предложихме промените в Наказателния кодекс за засилване на санкциите спрямо неразумни водачи на пътя", припомни Цачева.

"Надявам се много и искам на това място и по пътищата на Плевен и областта да няма пътни произшествия, хората да могат да се придвижват бързо по едни качествени съоръжения като това, което откриваме днес. Много е хубаво, когато плевенски обекти се изпълняават от плевенски фирми", отбеляза тя и допълни, че при кандидатстването критериите са общи за всички, но когато плевенска фирма е изпълнила обекта, удовлетворението е още по-голямо.

Цецка Цачева поздрави строителите от Общинска фирма "Инжстрой" за добре свършената работа в рамките на технологичния срок.

Преди ритуала с менчето с вода, председателят на парламента пожела: "Тази година мост - догодина магистрала!".

Председателят на парламента преряза лентата на обновения мост при село Ясен
netinfo

Повече от 1,450 млн. лева струва реконструкцията на моста при село Ясен. Средствата са отпуснати от Междуведомствената комисия за подпомагане към Министерския съвет по настояване на Община Плевен, след одобряване на изготвените проекти за необходимите дейности.
В резултат остарялата конструкция на моста е надеждно укрепена, платната в двете посоки са новоасфалтирани, монтирани са и нови парапети като е изградена нова тротоарна настилка и нова велоалея, поясни временно изпълняващият длъжността кмет на Плевен, арх. Трифон Иванов.