sportno
sportno / obladmin pleven
Областният управител на Плевен Мирослав Петров връчи наградата на отличената за най-добър спортист за 2017 година в анкетата на СУ „Георги Бенковски”, Ивет Горанова – карате. Наградата прие Русалин Русалинов - собственик на клуб „Петромакс”, чийто състезател е Ивет.

sportno
obladmin pleven
 

Припомняйки латинската сентенция, че два пъти побеждава този, който се владее след победата, областният управител Мирослав Петров поздрави отличените спортисти за 2017 година. „Не бива да спирате своя устрем напред и нагоре. Защото колкото и голям да е успехът, винаги има по-голяма цел, която да предизвиква вашите възможности и да поставя на изпитание вашите амбиции! Бъдете здрави, смели в мечтите си и постоянни в тренировките и учението! Нека успехът ви днес бъде вдъхновение за бъдещи победи в спорта!”, каза областният управител Мирослав Петров.
 
Той получи специални благодарности от Русалин Русалинов, който отбеляза, че за него е чест да получи първата награда за спортист на годината за каратист, именно от Мирослав Петров, който дълги години се е занимавал с този спорт. „Надявам се, че догодина ще донесем и първата олимпийска титла в този спорт”, каза Русалинов. Във видеозапис, отличената Ивет Горанова благодари за признанието и подчерта, че винаги се гордее, че се състезава за България.
 
За най-добър треньор бе отличена Десислава Лачовска – треньор по карате, а най-добър отбор на 2017 година стана отборът по борба – момчета на СКБ „Изобор”.

sportno
obladmin pleven

Церемонията  по награждаването на най-добрите спортисти за 2017 година продължи с атрактивните демонстрации на различните видове спорт. Гостите също имаха възможност да изпробват точността си, стреляйки футболната врата
 
В навечерието на 50-та годишнина на училището искам да си пожелаем да се поздравим с 50 нови титли, които да прославят не само  СУ „Георги Бенковски”, но и България по света. Вярвам и се надявам, че между вас ще изгрее звездата на бъдещия олимпийски шампион на България. Успех и на добър час”, каза директорът на спортното училище в Плевен Пламен Георгиев.