/ БТА
Спешно отстраняване на дефектите в системата за управление на уличното осветление поиска кметът на Ловеч Страцимир Петков в писмо до фирмата изпълнител на строително-монтажните работи (СМР).

Това съобщиха от Общината. Причините са постъпили сигнали за неработещо или неправилно работещо улично осветление. Основание за искането е договор по проект „Енергийно ефективна модернизация на селищните системи за външно изкуствено осветление на Ловеч и село Дойренци“.

Кметът на Ловеч прекрати поръчка за изграждане на сепарираща инсталация за над 7,7 млн. лв.

Съгласно него изпълнителят на строително-монтажните работи (СМР) е длъжен да отстрани за своя сметка установените недостатъци в рамките на гаранционните срокове. Даден му е срок от пет дни, в който да изпрати на място свой представител, за да бъдат установени конкретните причини за проблема и уточнено времето за разрешаването му.

От Общината припомнят, че в края на миналата година отново заради проблеми с осветителните тела в града кметът се срещна с изпълнителя на СМР, който през януари започна подмяна на управляващите таблата контролери.

Сега сигналите са и за Ловеч, и за Дойренци. Припомняме, че общата стойност на проекта е близо 1,2 милиона лева. По него са заменени съществуващи конвенционални улични и паркови осветителни тела с нови 3438 високоефективни LED осветители в Ловеч и Дойренци.

Изградена е автоматизирана система за централизирано управление и мониторинг на уличното осветление, като обектът е въведен в експлоатация през пролетта на миналата година.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Даниела Балабанова. БТА