Учениците от Пето ОУ „Христо Ботев с отлично представяне на конкурса „За хляба наш...
Учениците от Пето ОУ „Христо Ботев с отлично представяне на конкурса „За хляба наш... / netinfo

Учениците от Пето ОУ „Христо Ботев"- Кюстендил с отлично представяне на Националния конкурс „За хляба наш..." в Благоевград.

Шестокласничките Мила Йорданова, Теодора Атанасова и Сияна Александрова завоюваха І място и златни медали в Националното състезание „За хляба наш..." в Благоевград. При изключително оспорвана борба в три кръга момичета показаха, че са отлично подготвени. Те успяха да постигнат най- висок резултат от седемте достойни отбори-конкуренти в едно изключително трудно и интересно състезание.

В раздел „Разработка на албуми", учениците от клуб „Приложно изкуство и етнография" спечелиха 3 място - грамота и плакет за своя албум с издирени и описани традиции и обичаи, пословици, поговорки, изследвания в родния край, свързани с хляба.

Получиха грамоти за представените празнични и обредни хлябове. Най-голям интерес предизвика обредната пита „Благослов на учението", приготвена от Мила Йорданова.

Учениците извършваха своите проучвания и подготовка под ръководството на своите учители Благородка Теодосиева и Веселка Коларова.

В юбилейното, петнадесето, издание на конкурса Пето основно училище бе отличено с плакет и грамота за цялостно представ

Учениците от Пето ОУ Христо Ботев" с отлично представяне на конкурса За хляба наш..."
netinfo
яне от МОМН.