Парични награди за каратеките от Шурикен, които спечелиха медали на Балканиадата
Парични награди за каратеките от Шурикен, които спечелиха медали на Балканиадата / netinfo

Финансови стимули от федерацията и застрахователно дружество- спонсор получиха тримата медалисти от Балканското първенство по карате, състезатели на карате клуб "Шурикен"- Кюстендил, със старши треньор Емил Димитров.

  • 1. Емилиян Тасков - Балкански шампион - 750 лева
  • 2. Иван Спиров - Балкански вицешампион - 650 лева
  • 3. Томислав Китанов - бронзов медалист - 550 лева

Съгласно решението на Общото събрание на Федерацията, на състезателите, постигнали призово класиране и техните треньори, се възстановяват направените разноски, а на призьорите се изплащат помощи/награди, осигурени от спомоществователя - ЗК ЛЕВ ИНС.

"От името на всички членове на федерацията и от нашия спомоществовател още един път благодарим на Вас, на състезателите от Вашия клуб и на техните родители за усилията Ви за достойното представяне на България на 17 Балканско първенство в Херцег Нови, Черна Гора", пише в писмо до кюстендилския клуб главният секретар на Българска национална федерация карате Георги Ривов.

Ръководството на Карате Клуб "Шурикен", медалистите от Балканското първенство 2012 година и техните родителите  благодарят на БНФК и ЗК "ЛЕВ ИНС" за получените премии, които ще стимулират каратеките за по-добра подготовка в тренировъчния процес и отлично представяне на предстоящите състезания с националния отбор на България, се казва в писмо до Дарик от клуба.

Паричните суми бяха преведени на личните банкови сметки на родителите. Медалистите ще получат също и екипировка.