Младен Ризов: Има затопляне на отношенията между групите на Паунов и Манолова
Младен Ризов: Има затопляне на отношенията между групите на Паунов и Манолова / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

Общинският съветник от РЗС Младен Ризов, като председател на комисията за установяване на финансовото състояние на община Кюстендил е сигнализирал комисията за установяване на корупция по високите етажи на властта в Народното събрание, с председател Яне Янев. "В скоро време, кметът на Кюстендил Петър Паунов ще бъде поканен за изясняване на ситуацията след доклада на АДФИ. Преписката на Младен Ризов до главния прокурор  е върната от Сотир Цацаров за разследване на Окръжна прокуратура", каза съветникът.

Според Младен Ризов, липсват около 10 млн. лв. от облигационния заем. Той посочи, че в проектите за Бюджет 2012, като преходен остатък от заема са били първо 9 100 000 лв., след това 5 170 000 лв., а сега в проекта за Бюджет 2013 са останали 2 758 000 лв., от изтеглените 12 млн. лв. Съветникът е сигнализирал още на 25.10.2012 г. депутатът Мая Манолова, но няма отговор от нея.

"Докога народният избраник от БСП ще ни прави на будали. Опитва се да ни  заблуди, че няма добри отношения с кмета Петър Паунов, а видяхме при избора на председател, затопляне на отношенията между коалицията на кмета и групата на Манолова в ОС", коментира Ризов.

Общинският съветник изрази учудване от отводите, които правят по дела свързани с Петър Паунов, съдиите от Районен съд-Кюстендил и прокурорите от Окръжна прокуратура.

"Имам чувството, че всичко около г-н Паунов е в зависимост. 10 решения, които сме взели в ОС с превенция, защото виждаме , че харчовете по облигационния заем не вървят в тази посока, която трябва, се отменят от Административния съд. Все едно ние общинските съветници сме измислени герой. Нямаме право да задаваме въпроси и да ограничаваме. Ако сме правово държава, г-н Цацаров трябва да обърне внимание на Кюстендил", коментира още Младен Ризов.