Гимнастички от Велбъжд пътуват за турнири в Загреб и Белград
Гимнастички от Велбъжд пътуват за турнири в Загреб и Белград / Влади Владимиров

 

Състезателки от клуба по художествена гимнастика "Велбъжд" ще участват на два международни турнира, в Загреб и Белград. Получихме поканите благодарение на контактите, които създадохме по време на турнира в Осиек, Хърватска, където участвахме миналата година, каза за Дарик президентът на клуба Блага Шишкова.

За Загреб в края на тази седмица ще пътуват 3 момичета- Елена Владимирова / мл. възраст /, Мирослава Александрова и Десислава Илиева / ст. възраст /. Те ще бъдат водени от треньора Весела Петрова. Турнирът е от 26- 28 март в хърватската столица.

5 гимнастички от кюстендилския клуб се подготвят за надпреварата в Белград, Сърбия, от 2- 4 април. Андреа Карамфилова ще представя "Велбъжд" при децата, Ивана Карамфилова и Надя Страхилова при девойките мл. възраст, а Ванеса Карамфилова и Соня Владимирова ще се състезават при девойките ст. възраст.

Президентът на клуба Блага Шишкова ще бъде съдия на международния турнир, а състезателките ще извежда треньорът Даниела Михалкова.

30- то юбилейно издание на международния турнир "Кюстендилско лято" ще бъде на 10 юли, съобщи още за Дарик Шишкова. Преди това на 24 април е общинското първенство, за всички деца от клуб "Велбъжд".