/ iStock/Getty Images
В Кюстендил бяха доставени 132 000 бюлетини за изборите на 11 юли.

Карантинираните избиратели подават електронно заявление с подвижна кутия

Това се случи под засилена охрана от страна на органите на МВР. Бюлетините и изборните книжа бяха приети в сградата на Областна администрация. На приемането присъстваха представители на Районната избирателна комисия, както и областният управител инж. Александър Пандурски.

Той посочи, че за секциите с машинно гласуване има 100 % подсигурени и хартиени бюлетини, а за тези без машини - 110%. „Бюлетините са по-малко на брой от предходните избори, защото сега техният брой е ограничен заради пълното машинно гласуване, за 127 секции в които имаме машинно гласуване са на 100%, а за тези които ще са 111 секции и в които имаме гласуване на хартия, 110% от броя на записаните избиратели. Ако има проблем с машината ще се гласува и с хартия.

ЦИК: Машинното гласуване не е трудно, трябва да се преодолее психологическата граница

Освен това тука са и другите документи които са необходими на изборната администрация“, каза Александър Пандурски. Той посочи, че към момента организацията да провеждане на парламентарните избори е на ниво, работят професионалисти, както в областната администрация, така и в Районната избирателна комисия.

По думите му в област Кюстендил има хора с двойно гражданство и тези, които желаят македонски граждани да упражнят своето право на глас, биха могли да го направят, защото те са записани в съответните списъци по постоянен адрес.

„Всичко е съвсем нормално, засега не мога да отговоря нищо дали има данни за купен вот, такива ако службите имат някаква информация ще си вземат съответните мерки“, каза инж. Пандурски. 
Агенция "Фокус"