Депутатът Валентин Микев и директорът на ОД на МВР Георги Джоглев посетиха Шишковци
Депутатът Валентин Микев и директорът на ОД на МВР Георги Джоглев посетиха Шишковци / netinfo

Близо 3000 лева са необходими за козметичен ремонт на рушащата се къща на Владимир Димитров-Майстора в с.Шишковци. Има необходимост и от корекция на експозициите. Това каза пред депутатът Валентин Микев на провелата се приемна в Шишковци читалищният секретар и екскурзовод в музея Ваня Ризова. Валентин Микев се ангажира да сигнализира за проблема пред министъра на културата.

Повечето от жителите на Шишковци се оплакаха от липсата на канализация. Те настояват да бъдат прокарани и останалите два колектора. Непочистването на водни канали пък е друг проблем на жителите на селото, както и високата цена, която от „Напоителни системи” искат за поливане на декар. Друг проблем е и самата липса на поливна вода поради непочистените вади. На този етап жителите плащат по 23 лв. на декар за поливане.

По покана на Валентин Микев на приемната присъстваха и директорът на ОД на МВР комисар Георги Джоглев и негови колеги, пред които жителите поставиха проблемът с липсата на ограничителни знаци по главния път, където играят деца. Джоглев коментира, че е запознат с проблема и се ангажира да подаде сигнал до Комисията по безопасност на движението към ОбС. Той подчерта ефекта от ситуирането на приемна на полицейски инспектор в селото, което значително е облекчило обстановката в населеното място. 

Пред депутата Микев жителите на селото сигнализираха и за невъзможността водата да стига до някои от по-горните квартали в селото, по всяка вероятност причината е в некоректното поставени преди време спирателни кранове. Още днес екип на „Кюстендилска вода” ще посети проблемните участъци, за да се запознае на място със ситуацията.