БСП искат предсрочни избори, оставката на Дянков е закъсняла
БСП искат предсрочни избори, оставката на Дянков е закъсняла / Дима Кирилова, Дарик радио

Незабавна оставка на правителството, консултации между политическите сили и предсрочни избори, за това настояват от БСП. "Оставката на Симеон Дянков не решава нещата. Това явно е една от най-скъпите жертви, която можа да направи ГЕРБ, но вече е късно, хората искат оставката на цялото правителство", коментира депутатът Мая Манолова.

"Кредитът на доверие към правителството е изчерпан.Протестите заплашват да станат още по-масови и ежедневни.Монополите безчинстват ,а държавата я няма", коментира Манолова.

От БСП искат разсекретяване и обявяване на пълните договори с ЕРП-та .В случай , че има нарушения в договорите, те да бъдат развалени. Те настояват и за пълна ревизия на ДКЕВР, защото според тях държавният регулатор е виновен за високите сметки. "Нека не забравяме, че Семерджиев беше назначен от Бойко Борисов и отговорността за високите сметки е изцяло на ГЕРБ.Това, което подозираме е , че ДКЕВР е одобрявал извънредно високи разходи на енергоразпределителните дружества.Скоро стана известно, че е признат разход от 35 000 000  лева за консултантски услуги, към дъщерни фирми на компанията майка на ЧЕЗ. Казано с други думи това е източване на дружеството и сметката за това се плаща от българите. Правени са и други луксозни разходи. Не са тайна офисите на EVN в центъра на София, въпреки че дружеството оперира на територията на Южна България", заяви още Манолова.