5 гимнастички от Велбъжд на международен турнир в Люксембург
5 гимнастички от Велбъжд на международен турнир в Люксембург / Дарик Кюстендил, архив

Спортен клуб по художествена гимнастика "Велбъжд" ще участва с 5 гимнастички на международен турнир в Люксембург. Той ще се проведе от 2- 5  ноември, като групата ще води президентът на клуба Блага Шишкова. Кюстендилската школа ще представят- Александра Станкова, Илияна Гаминчева, Денислава Шишкова, Леонор Божанова и Вая Драганова.

"Велбъжд" има покана и ще участва за първи път на международен турнир в Ниш, Сърбия. За него се готвят близо 20 гимнастички, защото това е турнир без лимит. Разходите са за сметка на родителите и ще пътуват всички желаещи деца.

Кюстендилският клуб подготвя 3 ансамбъла за Държавното първенство на 10- 11 ноември в София: девойки младша възраст, с треньор Ася Петрова; девойки старша възраст, с треньор Валя Машова и жени, с треньор Габриела Бурназка. Направени бяха две контролни състезания с "Левски", на разменено гостуване.

"Целта бе да поверим силите и възможностите на ансамблите. Имаме още 10 дни, все още има да се изчистят някои елементи. Съчетанията ни са нови и много хубави, от треньорския щаб на Левски ни поздравиха, но трябва да се изиграят без грешка. С едно желание и амбиция за добро представяне и мисля, че ще имаме успех", коментира президентът на "Велбъжд" Блага Шишкова.

Около 150 момичета тренират художествена гимнастика. Всяка от треньорките има и подготвителни групи.