паркиране
паркиране / netinfo
Между 10 и 20 души ще работят в звеното, което ще бъде създадено, за да обслужва разширената зона с места за платено паркиране в централната част на Габрово. Предстои те да бъдат обучени, а самата зона с времето ще бъде разширена.
 
Звеното ще бъде изцяло дейност на Община Габрово, стана ясно от изявление на кмета Таня Христова и заместника й Климент Кунев. Обсъждат се възможности за въвеждане на абонаментни карти на хората, които живеят в обхвата на зоната за платено паркиране.
 
Синя зона в Габрово няма да има, но се разширява обхвата на платените места за паркиране

Кунев заяви, че една от целите на тази мярка е да се стимулират гражданите да ползват услугите на общинската транспротна фирма. Тя от своя страна трябва да оптимизира работата си. Ще бъдат закупени 14 превозни средства. Климент Кунев каза, че е удължен срока за получаване на оферти, тъй като в обявения досега е получена само една. Ще бъдат закупени три 12-метрови електрически автобуса, три метанови 12-метрови и осем метанови с дължина 8 метра.

Първа стъпка към въвеждане на синя зона в Габрово

Наредбата, която регламентира разширяването на обхвата на платеното паркиране, ще бъде гледана на второ четене на следваща сесия на местния парламент. Ако не влезе в дневния ред, предстои съветниците да бъдат свикани извънредно - или в края на юни, или в началото на юли. 

Паякът идва в Габрово, върши работа и при тежки условия