Вятър с пориви над 80 километра в час връхлетя Габрово в ранните часове на деня.

БГНЕС

В сила е оранжев код за бурен вятър за областта. От Общината призовават гражданите да останат по домовете си, а ако са на открито, да бъдат внимателни в придвижването си и особено бдителни, ако в близост има строителен обект.

След ураганния вятър във Враца: Все още има села без ток, описват щетите (СНИМКИ)

По възможност учениците да не напускат учебните заведения по време на междучасията с оглед на тяхната безопасност, предупреждават от Общината. Има регистрирани сигнали за паднали клони от дървета и провиснали кабели, по които общинската администрация работи.

БГНЕС

След сигнал за прекъснато електрозахранване в квартал "Бакойци", екипи са отстранили аварията. В 04:45 часа сутринта е получен сигнал за наклонено дърво на площад "Възраждане" пред сградата на Община Габрово, екип на Районната служба на "Пожарна безопасност и защита на населението" са участвали в ликвидиране на произшествието.

БГНЕС

По-късно през деня екип на общинското предприятие „Благоустрояване“ обезопаси изкорененото дърво и го отстрани. От Областно пътно управление съобщиха, че са регистрирани множество случаи на паднали дървета по прохода Шипка, които са своевременно отстранени.

Към момента пътят там е проходим и няма затруднения в придвижването на леки автомобили през него. Към 12:00 часа в Габрово вали силен дъжд, а вятърът утихна.
Радослав Първанов/БТА