/ / Thinkstock/Getty Images
Родилки, които са пребивавали в една стая в Акушеро-гинекологичното отделение на габровската болница с Десислава Манолова през 2013 година, бяха разпитани на поредното засадение в Окръжен съд Габрово. По делото за причинена смърт на родилка и на новородено бебе, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, са обвинени двама лекари. Д.А. е завеждащ отделението през този период, С.К. е дежурен лекар по времето, когато се разигра трагедията.

Майката почина по-късно в болница в Плевен. По време на съдебното заседание са разпитани и медици от това здравно заведение. 

5 години затвор за лекар заради смъртта на родилка и бебето й

Съдът изслуша и обясненията на подсъдимата С.К. във връзка със случая.

Делото за смъртта на Десислава Манолова и бебето й се връща в Габрово
 
Поради неявяването по обективни причини на свидетел и на вещите лица, изготвили повторната комплексна съдебно-медицинска експертиза, както и с оглед становищата на страните, държащи на непосредственото им изслушване, съдът отложи разглеждането на делото.

Открито съдебно заседание по делото за смъртта на Десислава Манолова и бебето й
 
Следващото заседание е насрочено за 1 октомври 2018 г., като датата е съобразена с ангажиментите на процесуалните представители на страните и на вещите лица.