Проходът "Шипка" е отворен за движение при зимни условия, в община Трявна все още има места без ток
Главните пътни артерии са почистени и опесъчени в Габрово, съобщиха от Общината.

Всички екипи на отдел „Озеленяване“ приоритетно продължават работа по премахване и извозване на счупени клони и дървета.

Зимна обстановка в Габровско: Все още без ток са 15 населени места

11 екипа от ОП „Благоустрояване“ извършват услугите "Сметосъбиране" и "Сметоизвозване". По информация на електроразпределителното дружество - работата по отстраняване на авариите средно напрежение е приключила.

Община Габрово получи уверение от дружеството, че ще бъдат обхванати авариите по ниското напрежение, които касаят битовите абонати. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват по график с възможни закъснения.

Проходът "Шипка" е отворен за движение при зимни условия, пътната настилка е заснежена, като на места има заледявания. Отворен е пътят Узана-Габрово.

Зимна обстановка в община Трявна:


По последни данни от началника на мрежови измервателен район - Трявна към електроразпределително дружество "Север" АД - все още населени места без ток в община Трявна остават кметство Станчов хан, Белица, районите на Фъревци и Кръстец.

Работата на аварийните екипи продължава до пълното отстраняване на възникналите неизправности.

Остава в сила бедственото положение в община Трявна

Продължава и работата по разчистването на пътни участъци към малките населени места и поддръжката на централните градски части и високите жилищни квартали на Трявна и Плачковци, съобщиха от Общината.

Работата в района на кметство Станчов хан продължават и към момента. Пробит и проходим при зимни условия е пътя към Петровци. Снегопочистващите фирми продължават разчистването на пътищата в района на Конарско, за да осигурят достъп на аварийните екипи на "Енерго-про" за възстановяване на тока в кметството.

Направена е организация по пробиването на пътя и към село Горни Дамяновци за достъп на хората там. Припомянме, че в Общината е въведено бедствено положение заради снеговалежите през почивните дни.