Узана е проходим при зимни условия и проходът "Шипка" е отворен за движение
Главните пътни артерии са почистени и опесъчени. Продължава почистването на второстепенните улиците в Габрово и в селата, съобщиха от Общината.

Рано тази сутрин усилията на ОП „Благоустрояване“ и са насочени към почистване и опесъчаване в кварталите - "Шенини", "Гачевци", "Етъра", "Ябълка", "Златари", "Стефановци", "Русевци", "Беленци", селата Чарково и Потока и завод Еловица.

Затворени участъци и места без ток и вода: Каква е обстановката в страната след обилните снеговалежи (ОБЗОР)

Пътят и паркинга към МБАЛ "Д-р Тота Венкова" са достъпни и проходими. Екипите на отделите „Чистота“ и „Озеленяване“ кам ОП „Благоустрояване“ са бъдат насочени към разчистване на тротоари, пешеходни подходи, автобусни спирки и стълбища, както и по отстраняване на паднали дървета и клони.

Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт ще се изпълняват по график с възможни закъснения. Все още без ток са 15 населени места в Общината - Боженци, Банковци, Узуни, Мичковци, Междене, Спасовци, Копчелии, Орловци, Овощарци, Думници, Поповци, Гайтани, Прахали, Мрахори и село Потока.

Екипите на електроразпределителното дружество продължават да работят по отстраняване на авариите част от тях по мрежата ниско напрежение в селата От 28 ноември е възстановен учебният процес за всички училища и детски градини в община Габрово, при съобразяване с усложнената зимна обстановка.

Изключение са базите на ДГ „Мики Маус“ в село Враниловци и на ДГ "Мечо Пух" в село Поповци. По отношение на републиканската пътна мрежа, пътят Габрово - Узана е проходим при зимни условия, проходът "Шипка" е отворен за движение, на места има мъгла, проходимо е при зимни условия.

97 населени места в Габровско все още са без ток

Отново ще бъде безплатно паркирането във всички зони за платено паркиране в града. Общината апелира пешеходците да преминават с повишено внимание под покриви на сграда с надвиснали снежни маси и ледени висулки.

Обявен е жълт код за силен вятър за цялата област. За Габрово се очаква скорост на вятъра от 14-19 m/s (50-69 km/h) и/или пориви до 24 m/s (90 km/h)

Бъдете внимателни за летящи във въздуха предмети. Възможни локални нарушения на обичайните дейности на открито, предупреждават от НИМХ.