СДС vs Йорданов
СДС vs Йорданов / колаж: Дарик
Йорданов: Ако беше вярно, че ще ставам член на СДС, щях пръв да го обявя
"С изненада прочетохме, че кметът на Добрич се отрича от заявеното в сряда, 17 април, желание да стане член на СДС. Още повече, че инициативата за разговори в посока присъединяване на Йордан Йорданов към СДС, които се водят от няколко месеца, беше негова”, се казва в официална позиция на синята партия, публикувана днес на сайта й. 

„Йордан Йорданов присъства в морската столица на среща на актива  на СДС от областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище с кандидатите на партията за евродепутати. На пресконференцията, в която  г-н Йордан Йорданов също участваше, в присъствието на регионални и кореспонденти на централни медии, председателят на СДС обяви желанието на кмета на Добрич да стане член на партията, което последният  не опроверга в своето изявление пред медиите на същата пресконференция, непосредствено след изказването на председателя на СДС”, се казва още в позицията. 

Кметът Йордан Йорданов: Член съм на ДБГ и на Реформаторския блок

От СДС припомнят, че вече два пъти са декларирали подкрепа за него на предстоящите местни избори. „Мотивите ни за тази подкрепа бяха, че той е избран от Реформаторския блок, в който ядрото бяха партии - членове на ЕНП и това политическо семейство трябва да има своите представители и в местната власт -  още повече, че бившите ни партньори  от РБ  - ДСБ и ДБГ, не се отзоваха на призива на Жозеф  Дол за единство и се отдалечиха от формата ЕНП. В тази ситуация,  ние приехме като напълно естествено желанието на Йордан Йорданов да се присъедини към най-старата партия-член на ЕНП, която остана последователна  и вярна на политическите си принципи”, пише в становището на СДС. 

Кметът на Добрич стана член на СДС?

Оттам допълват, че уважават решението на Йорданов да остане в ДБГ и му пожелават успех на местните избори през есента, с подкрепата на неговата партия.

Кметът Йорданов днес отново отрече новината, че е станал член на СДС.

Ако бях изявил такова желание, щях да съм първият, който да го обяви. Аз не съм направил такова нещо. Член съм на  "Движение България на гражданите" /ДБГ/. Това е точно и ясно и смятам, че е достатъчно. Кметът и общината са сериозни институции. Ако имаше промени в политическата ми принадлежност, аз пръв щях да кажа. Уважавам СДС и им пожелавам успех. За мен е важно всички партии да работят за благото на Добрич, заяви пред Дарик Йорданов, като допълни, че уважава покани да присъства на подобни събития с цел създаване на контакти, които ще помогнат на Добрич.