В общината очакват проекта за подземния паркинг на площад Св.св. Кирил и Методий
В общината очакват проекта за подземния паркинг на площад Св.св. Кирил и Методий / netinfo
В писмо до Петко Захариев – изпълнителен директор на „Глобал Технолъджи Къмпани” АД, кметът на община Бургас Димитър Николов определи конкретни срокове за внасяне на работния проект за реконструкция на съществуващата инфраструктура на пл. „Св. Св. Кирил и Методий”. Той трябва да бъде придружен от доклад на Независимия строителен надзор за издаване на разрешение за строеж. Срокът за предаването му в Общината е 16 юни. Кметът Николов определи на концесионера и друг срок - 30 юли, за представяне на работен проект за реализирането на самия обект - подземен паркинг и надземно площадно пространство на пл. „Св. Св. Кирил и Методий”.

От Общината посочват, че договорът за концесия е подписан на 18 април 2007 г., но забавянето в реализацията не се дължи на негативно отношение от страна на сегашната общинска администрация, както твърди самият концесионер в медиите, а на неговото бездействие.

Изпълнението на проекта за изграждане на подземен паркинг на площад „Св.Св. Кирил и Методий” е важно за всички бургазлии и гости на града се казва  в прессъобщението. Община Бургас е заинтересована той да бъде изпълнен в срок. Чрез него ще се реши един от големите проблеми на града - паркирането в централна градска част. За тази цел общинската администрация съдейства и ще продължи да съдейства за реализацията на проекта.